Diabetický kinder řez na kterém si pochutná každý!

Plátek mléka a další mléčné dezerty jsou naše oblíbené, ale pokud bojujete s diabetem, nebo jen chcete jíst potraviny bez cukru, také si můžete dopřát tohoto lahodného potěšení!

Pokud máte rádi kinder řezy a chcete si je dopřát, tak tato varianta je přesně pro Vás neobsahuje cukr, takže vhodné do diety, či pro lidi co trpí diabetem.

Ingredience

  • 13 gramů mouky sníženého obsahu sacharidů2 g hořký kakaový prášek
  • 10 g břízového cukru
  • 1 malá sklenička obyčejného jogurtu
  • 6 vajec
  • 1 dl olej
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 1-1 a půl lžičky muškátového oříšku a vanilkové dřeně
  • 1 špetka soli

Přísady pro náplň

  • 550 ml mléka750 ml smetany ke šlehání
  • 50 g želatiny
  • tekuté sladidlo
  • vanilkový extrakt

Příprava

  1. Prosejte suché přísady do misky – mouku, kakaový prášek, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu a koření. Oddělte vejce. Smíchejte žloutek a břízový cukr, do bílé směsi. Přidejte jogurt a olej a promíchejte dobře, a poté vmíchejte do moučné směsi.

  2. Bílek vyšleháme do pěny a jemně vmícháme do moučného těsta. Narovnejte pečicí papír na plech (25 * 35 cm) a pečte v předehřáté troubě při teplotě 180 stupňů, asi 35 minut.

  3. Po odstranění plechu z trouby nechte vychladnout těsto, otočte plech dnem vzhůru a vytáhněte pečicí papír s těstem a rozpulte jej na polovinu. Nechte úplně vychladnout. Krém připravíte takto: ohřejte mléko, sladidlo, vanilku a želatinu. Zahřejte až do úplného rozpuštění. Necháme vychladnout. Je dobré, když směs začne houstnout. Krém se míchá až do tuhé a smísí, mléčná směs se pak ochutí sladidlem.

  4. Vložte jednu polovinu korpusu na plech, pokryjte krémem a přiklopte druhou vrstvou korpusu. Umístěte do lednice na pár hodin a po ztuhnutí rozkrájejte na řezy.

zdroj: receptneked.hu